Det kan löna sig att låna för att investera på börsen

Hur mycket avkastning per år skulle du anse vara en lyckad investering? Många hade nog tagit över 5% årligen vilken dag i veckan som helst, speciellt i dagens ekonomiska läge där vi har svårt att få någon garanterad avkastning över huvud taget. Dock ser man tydligt att de som är aktiva, informerade och gör kloka investeringsbeslut kan uppnå mycket högre avkastning än så. De bästa handlarna på börsen kan ligga och snitta på 20-30% avkastning regelbundet, vilket över tid ger en enorm effekt om man ser till ackumulerad tillväxt i sin portfölj.

shutterstock_377247718Låna billigt och investera smart

När ränteläget i världen är på sådana nivåer att man kan låna pengar till en låg ränta, betyder det ofta att det finns riktigt bra möjligheter att göra sunda och bra investeringar på andra håll. Låt oss till exempel säga att du kan få ett lån hos din bank till 3% ränta och att du använder lånat kapital till att investera på olika marknader runt om i världen. Då kan du med is i magen, eller vanligt tålamod, tjäna (enligt de senaste årens statistik) omkring 10% på dina satsade pengar. Du kan enkelt hitta olika sajter som erbjuder lån på nätet, så det är inga problem att komma igång.

Sikta högt och våga friskt

Den berömda investeraren Warren Buffet har många visdomsord att dela med sig av för den som vill bli framgångsrik på börsen. Ett av dessa bygger på att man måste våga gå emot den allmänna marknaden och genom att tänka ett varv extra kan man då nå oanade nivåer på sin avkastning. Att ta ett lån när räntorna är låga och marknaden är orolig, för att investera dessa pengar i tillgångar och aktier som har stor potential, är att följa detta kloka råd. Men det krävs en genomtänkt strategi och att man vågar ta en viss ekonomisk risk.